28. syyskuuta 2017

Paljon paljon uusia tuulia

Tänä syksynä elämässämme on tapahtunut paljon paljon uusia asioita ja muutoksia.
Pitkään pohdin kesällä koirahierojaksi Tampereen Koirahierojakoulusta valmistuttuani, että uskallanko laittaa yritystä pystyyn tässä vaiheessa elämää. Kaverin rohkaisemana ajatus sai uutta potkua ja hupskeikkaa nykyään teen koirahierontoja toiminimelläni! :o
Aluksi kaikki yrittäjyysasiat vaikuttivat kauhean sekavilta; tuntui, että miljoona asiaa piti ottaa huomioon ja pää meni heti aluksi aivan pyörälle kaikista niistä markkinointiyrityksistä, joita alkoi ilmaantua toiminimen tullessa julki. Myös kirjanpitoon ja laskutukseen täytyi alkaa perehtyä syvemmin, mutta pikkuhiljaa palat alkoi loksahdella kohdilleen. Muutin toiminimen myötä myös raportti- ja kirjanpito-työskentelytottumuksiani: ennen halusin tehdä kaiken mahdollisen kirjallisen työn tavalliselle A4-paperille, joita sitten mapitin vuodessa pinoittain, mutta nyt vihdoin jouduin toteamaan, että kyllä se sähköisesti raporttien kirjoittaminen ja kirjanpidon pitäminen on näppärämpää. On niin helppoa lähteä asiakkaan luo hierontakeikalle, kun enää ei tarvitse kuljettaa mukana mappeja ja papereita vaan ainoastaan kevyttä pientä läppäriä! :)

Toinen iso asia, joka on tullut arkeeni, on KOULUELÄMÄ. Viime vuoteen verrattuna, jolloin jouduin pitämään välivuoden opiskeluista, tämä on IHANAA kun koulu tuo osaltaan tietynlaista rutiinia arkeen ja kalenterissa on selkeä rytmi missä tahdissa opiskeluiden kanssa pitää edetä. Elokuussa aloitin klinikkaeläinhoitajaopiskelut ja toistaiseksi koulu ei ole kuormittanut lainkaan, sillä itselleni opiskelussa suurta helpotusta tuo 4vuoden työskentely eläinlääkäriklinikoilla, jonka ansiosta monet koulussa käytävät asiat ovat minulle jo tuttuja työelämästänikin.

Koulun ohessa työskentelen tälläkin hetkellä eläinklinikalla, teen omia asiakashierontojani ja juuri viikko sitten aloitin tehokkaan lukemisen jo lääkiksen kevään tulevia pääsykokeita varten! Viime keväänä hain Viron Tarttoon ja Helsingin eläinlääkikseen, joista Viron opiskelijapaikka ei jäänyt kauhian paljosta kiinni. Niinpä haen molempiin uudestaan, kovemmalla teholla ja paremmalla osaamisella! Tällä hetkellä Suomen pääsykokeet lähinnä ahdistavat, sillä kevään 2018 lääkiksen pääsykokeista ei edelleenkään ole annettu tarkentavaa infoa: muuttuuko pääsykokeen malli/lääkikseen hakeminen jo ensi keväänä vai riittääkö, että lukee kuten aiemminkin pääsykokeeseen vai mitä tapahtuu?? Itse olen kertaillut teorioita ja tehtävätyyppejä abitreenikirjoista sekä viime vuoden Valmennuskeskuksen kirjoistani.

Timppa täytti elokuun lopussa 7v ja tällä hetkellä Timpan kanssa ei ole sen suurempia tavotteita muuta kuin viettää laadukasta ja mielekästä elämää; kevään Suomen valioitumisen lisäksi juuri äsken lähetin myös Viroon valioarvon vahvistuspyynnön, piakkoin pitäisi siis vahvistua pojalle myös toinen valion arvo! :)
Lisäksin nyt juuri päätin taas terästäytyä ulkoilemisen kanssa ja tällä hetkellä olen pyrkinyt edes pari kolme kertaa viikossa lähtemään Timpan kanssa metsämaastoon, vaihteluksi ja tasapainoksi jatuvalle asfaltilla tepsuttamiselle, keskusta-alueella kun asumme. Kauhean helposti tulee kierrettyä vain niitä samaisia kortteleita, luuria näpräten ja koiraa samalla ulkoiluttaen, mutta se ei vaan yksinkertaisesti riitä. Tiedän, että Timppa sellaiseenkin sopeutuisi, mutta omatuto alkaa kolkuttamaan samantien jos lenkit kiireisinä päivinä meinaavat jäädä lyhyiksi. Syksy on nyt parhaimmillaan ja se kyllä innostaa ulkoilemaan jo ihan vain senkin vuoksi, että joka paikassa on niin kuvauksellista tällä hetkellä ja mikäs sen kivempaa kuin kuvata tyytyväisenä milloin missäkin kannon nokareella poseeraavaa huiskua, alla viime päivien kuvia! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)