7. marraskuuta 2016

Koirahieronnat etenee ja koulunkäynti tiivistyy

kuva: Eveliina Nokelainen
Koirahierontaopiskeluni ovat hyvässä vauhdissa ja pari viikon kuluttua onkin edessä ensimmäinen koirahieronnan käytäntökoe, jossa tähän asti opittu mitataan. Syksynkin aikana on jo tullut valtavan paljon uutta oppia enkä voi kuin kuvitella kuinka paljon saankaan koulusta irti vielä keväälläkin! Niikön koulun vetäjäkin meille heti alussa sanoi, koirahieronta (niinkuin koiraharrastus itsessäänkin) on loputon suo: kerran kun siihen uppoaa niin paluuta normaalielämään ei enää ole vain se imaisee sisäänsä ja tottahan tämä on!

Syksyn alussa aloitettiin koiran rakenteen ja lihasten perusteista, eli sijainneista, miten kukin lihas toimii/mihin sitä tavitaan sekä tietenkin lihasten ja  luiden latinankielisten nimien opiskelusta (mitkä onneksi lähtivät luonnistumaan itseltäni kohtalaisen helposti kun muistuttelin uudelleen yläasteella opittuja latinan oppeja :-) )
Kurssiviikonloppuja meillä on parin viikon välein jolloin vietämmekin intensiivisesti koko viikonlopun koiriemme kanssa koirahierojakoululla, mutta muuten opiskelemme itsenäisesti  jatkuvasti arjen keskellä tehden hierontoja asiakkaille viikoilla ja kerraten viikonloppuna opetettua teoriaa. Tässä koulussa olen saanut todeta sen karun faktan, että se omien opiskeluiden edistyminen todellakin perustuu siihen, että aiemmin opetettu on kirkkaana ja selkeänä mielessä. Jos pohja on huteralla tasolla, uudesta asiasta ei yksinkertaisesti vaan saa koppia sillä se perustuu aina pohjimmiltaan jo opetettuun asiaan.

Kurssin opettaja alkoi alusta asti hierontatekniikoita näyttäessään puhua meille samalla latinaa ja voi herran jumala kuinka kuutamolla me kaikki olimme ja jouduimme jatkuvasti selaamaan vanhoja muistiinpanoja, että mikäs se Musculus Infraspinatus (suom.alempi lapalihas )olikaan?
Viimeksi kurssiviikonlopulla kuitenkin yhtäkkiä havahduin, että HEI! Minun ei tarvinnutkaan kuunnella luentoa enää sanakirjan kanssa vaan YMMÄRSIN latinaa ja lisäksi pikkuhiljaa itsekin osaan asiakkaita tehdessäni kertoa heille paremmin MITÄ teen juuri nyt, MILLÄ tekniikalla ja MIKSI! Sillä tähän hierontatyö perustuu; hierojana minun on kyettävä kertomaan minkätakia koiraaa kannattaa hieroa ja miksi teen niikö teen.
 

Koirahieronnan projektikoira-asiakkaani ovat olleet valtavan ihania ja vastaanottavaisia! Kiitos asiakkailleni tähän astisesta asiakkuudestanne! Paljon olen saanut projektikoirista irti jo nyt taitojeni kehittämistä varten ja mukava kuulla myös, että koirat ovat saaneet selkeästi  irti minun kädentaidoistani. Olen saanut paljon positiivista palautetta tekemästäni työstä ja se kannustaa aina jatkamaan ja ottamamaan yhä lisää selvää asioita :)

Kovasti olen selvittänyt myös asioita toiminimen hankkimisesta ja yrittäjyydestä heti alusta lähtien ja kova palo minulla on lähteä tekemään tätä työtä jatkossa toiminimen alla ja ensi vuonna tavoitteena saada myös virallinen koirahierojan ammattitutkinto suoritettua. Haasteita siis riittää, mutta niihinhän tartutaan!
Viikko sitten minulla starttasi myös eläinlääkiksen valmennuskoulutukset ja opiskelutahti tiivistyy hurjaa vauhtia! Valmennuskurssi oli varsin sekalaista sakkia täynnä, mutta selkeästi kaikki ovat 250%:n intohimolla panostamassa lääkikseen pääsyyn. Jo kurssin ekana iltana minussa heräsi kova kilpailuhenki, kun tajusin, että nämä luokassa istuvat ihmiset oikeasti ovat ensi keväänä tekemässä samaan pääsykoetta kuin minä ja lisäksi tällaisia samanlaisia valmennukursseja pyörii Suomessa kymmeniä, joten skaba tulee olemaan KOVA! Käytännössä seuraavat kuukaudet 17.5.2017 asti minulla kuluvat täysipäiväisesti lääkisvalmennusten ja koirahierontojen kanssa, siinä ohessa myös töissä käydessä, joten varmasti päivittelyt jäävät nyt hetkeksi vähemmälle...

Koirahieronnassa asiakaspaikkani ovat tällä hetkellä opiskelukiireiden vuoksi rajalliset ja pääsääntöisesti teen hierontoja Tampereen alueella. Kuitenkin toki minuun aina voi ottaa yhteyttä hieronta-asioissa sähköpostitse nea.neva@gmail.com

Kuva: Eveliina Nokelainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)