21. lokakuuta 2013

Vauhti päällä: tokoa ja genetiikkaa!

Nyt on taas kerennyt tapahtua VAIKKA mitä ( ja päivitykset meinaa laahata...)!

Timin kanssa palattiin viikko sitten TOKO-kentille. Nyt alkaisi agissa talvikausi, mutta me jätämme aksailut talven ajaksi hiljasemmalle ja palaamme esteiden pariin taas keväämmällä kun opiskelut vähän hellittää...
Nyt siis panostetaan enemmän TOKOon!
Tänään oli tokoilutreenit ja ryhmämme on tällä hetkellä ihan mukavan kokoinen: viimeksi paikalla 10 koirakkoa, tänään  lähes yhtä monta.
Muistuttelimme vanhoja liikkeitä suurimman osan ajasta, mutta ehdimme ottaa myös uudempaa liikettä: RUUTUA!

ensilumi :)
 
Kaukokäskyt meillä on edelleenkin aikalailla LÄHIkäskyjä... maasta istumaannousussa pojan takapuoli meinaa aina siirtyä sen 15cm johonkin suuntaan. Istumasta maahanmeno sujuu.
Estehypyssä Timi on alkanut ennakoimaan hirmuisesti: joka kerta kun liikkuri sanoi "käsky", niin huiskuhan otti heti liikkuriin kontaktin ja hyppäsi ilosesti esteen yli. Hyvin poika jää esteen taakse seisomaan ja perusasentoon tulokin onnistuu. Nyt saimme siis kotiläksyksi häiriöpuhetreeniä. Timi on niin tottunut siihen, että sanon vain ne pari tiettyä käskyä tässä liikkeessä, joten se olettaa että se voi minkä tahansa sanan kuullessaan hypätä yli. :D

Liikkeestä maahanmeno on Timillä varma liike. Timi tekee tuota jopa niin innoissaan, että nykyään liikkeestä SEISOMISESTA ei tahdo tulla mitään kun koiruus joka kerta läsähtää maahan, eikä jää seisomaan... Seuraamisessa meinasi aluksi jätättää, jonka vuoksi liikkuri teetätti meillä vielä täyskäännöksen ennen maahanmenoa, jotta seuraaminen saatiin skarpattua. Maahanmenossa ei ongelmia. :)

Ruutu on meille aika uusi homma, mutta Timi on hoksannut idean käsittämättömän nopeasti. Tänään otimme jo ruutuun pysäyttämistäkin (eli kun koira on juossut merkatulle alueelle käskystä, sen kuuluu jäädä sinne makaamaan) ja Timihän TEKI niin kuin huusin 7 metrin päästä!! Nyt täytyy vaan alkaa laittaa tähän liikkeeseen vauhtia jotta saadaan se valmiiksi!

Nouto meillä junnaa nyt vähän paikallaan. Leluja poika noutaa hyvin ja välillä jopa onnistuu tulemaan lelu suussa perusasentoon astikin, mutta se KAPULA... se ei vaan pojalle kelpaa sitten millään... Kun pyydän niin Timi pitää sitä kyllä suussaan,mutta maasta ei ota, ei sitten millään! Nyt päätimme vahvistaa edelleen lelu/hanskanoutoa ja katsotaan jos noutoa saataisiin pikkuhiljaa käännettyä kohti noutokapulaakin! :D

Vähän on nyt vaihteeksi taas liikkeissä muistuttelemista ensi alkuun, mutta kyllä se tästä! Vuoden sisällä olisi tarkoitus saada AVO-luokankin liikkeitä kasaan ja mahdollisesti se TK1-koulutustunnuskin kerättyä... ;)


Ja viimeisenä muttei lainkaan vähäisimpänä:
Viime viikonlopun oleskelin Helsingissä Sallan ja Mitzun luona, sillä viikonloppuohjelmassa oli kasvattajan peruskurssin luennoilla istumista. Paljon käytiin vanhaa ja tuttuakin asiaa, mutta paljon tuli uuttakin tietoa koirien jalostuksesta ja genetiikasta.
 
Kurssilla oli 140 osallistujaa ja muutamiin uusiin koiraihmisiin kerkesimme tutstuakin tauoilla. Siellä sitä oltiin kaikki hyvässä hengessä ja paljon saatiin keskustelua aikaiseksi! Oli ihanaa päästä vaihtamaan mielipiteitä ja kuulemaan ajatuksia myös muiden rotujen harrastajilta.
Sunnuntaina oli loppukoe, jota jännitettiin kovasti etukäteen... Viikonlopun kohokohta oli, kun saimme kuulla, että olimme PÄÄSSEET LÄPI kurssista ja niinpä lähdimme kotiin Kasvattajan peruskurssin todistukset kädessä!
Kiitoooos Salla mahtavasta viikonlopusta!!

 
Minustako kasvattaja? Sitä on pohdittu, mutta sattuneesta syystä (kun talossa vain yksi uros :)) juuri tällä hetkellä en kasvatuksella kovin pitkälle pötkisi. Tulevaisuudessa, ehkä lähitulevaisuudessa, suunnitelmissani on hankkia toinenkin japsi (josta aiemmin olenkin maininnut)... Siitä, onko Timin kaveriksi tuleva huisku uros vai narttu, en ole edelleenkään täysin varma, mutta taatusti jompikumpi tulee! :)
Varmasti jossain vaiheessa minäkin sen ensimmäisen pentueen kasvatan, mutta siihen voi mennä vielä tovi.
Tällä hetkellä meillä on Timin kanssa vauhti päällä: kisaamme, matkustamme ja harrastamme! Sekin riittää minulle tällä hetkellä, mutta pidänpä kuitenkin silmäni auki koko ajan; ei sitä tiedä milloin sellainen pentue sattuu syntymään, josta voisin mahdollisesti löytää jopa "kantanarttuni" kasvatukselleni... :)

1 kommentti:

  1. Hihiiiii kiitos ku kävit! ♥ oot sulone! (; Timpalle terkut! ♥

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä :)