5. lokakuuta 2013

Tuuloksen ryhmänäyttely

Tänään lähdettiin Annan ja eurasier- Wilden matkassa Tuulokseen näytelmiin. Koiruudet eivät toisiaan oikeestaan kunnolla aiemmin olleet tavanneet ja vähän jännitin, kuinka takapenkkiläisillä matka sujuisi... mutta HIENOSTIHAN pojilla meni koko päivä! Timi matkusti omassa "mökissään" eli kuljetusboxissaan ja Wilde turvavyövaljaissa takapenkillä.

Näyttely oli kauppakeskusken parkkihallissa ja paikassa hälinä oli melkoinen! Timi alkoi ovensuulla vähän epäilyttämään kauhia melu, mutta kun kaveri oli turvana, uskalsi  Timikin hyvin sisälle asti. :D

Paikalla oli vaikka sun ketä tuttuja jälleen kerran. Japseja oli ilmoitautunut 16, joista muutama jätti saapumatta kuitenkin paikalle. Tuomariksi meille vaihtui Helina Simberg.

AVOssa oli kolme urosta ja Timi sai painella taas jonon ensimmäisenä kehässä. Juokseminen sujui, mutta yksilöarvostelu kesti yllättävän pitkään ja jostain syystä Timiä hämäsi parkkihallin hälinä, joten korvat eivät oikeen tahtoneet pysyä niin skarpisti ylhäällä kuin tavallisesti.
Pöydällä tuomari käsitteli koirat hyvin tarkkaan yksityiskohtaisesti: hampaat ilmeisesti laski, ja rakennetta sekä erityisesti häntää tutki ahkerasti. Timille tämmöinen jokapuolelta lääprääminen sopi vallan mainiosti.
Tuomari aukoi pitkään Timin suuta, ja ehdin jo kauhistella, että kohta pojalta pettää pinna...mutta turhaan! Timi tönötti pöydällä ja piti suuta nätisti ammollaan niin kauan kuin vaadittiin! :D

 
Hyvin  poika jaksoi esiintyä, mutta jotenkin Timi ei vaan ollut niin skarppina kuin tavallisesti. En tiedä, ehkä en minäkään ollut... :D Arvostelussa mainittiin korvien asennosta ja suorista takakulmauksista, jotka varmaankin veivät pisteitä. Tuloksena tältä päivältä siis AVO EH 3. Kokonaisuudessaan ihan mukava ja oikeudenmukainen arvostelu.
"Erittäin  hyvätyyppinen. Urosmainen pää. Korvien asento saisi olla parempi. Riittävä kaulan pituus. Hyvä ylälinja. Ikäseksi hyvin kehittynyt rintakehä. Suorat takakulmaukset. Korkea kinner. Liikkuu ahtaasti takaa. Hyvä turkin laatu. Hyvä luonne" - Helina Simberg

 Erityisesti rintakehän kommentista oli iloinen, sillä nuorempana Timillä oli "tyhjempi" rintakehä, mutta nyt poika on "tiivistynyt" tasaisesti. Olen myös monesti pohtinut, onko Timillä tavallaan jopa hieman "kevytpiirteinen" pää, mutta tänään urosmaisuus ainakin näemmä näkyi. :D Lisäksi arvostelussa erikseen mainittu kohta hyvästä tai ihanasta luonteesta lämmittää aina. :)
:) Ensi kerralla tsempataan vielä enemmän, jospa tulos muuttuisi ERIksi... :D

Wanessa (Annbe Lady Wanessa D' Giichi ) oli kasvattanut näyttelyyn aivan mahtavan turkin! Ihastelevia kommentteja tyttönen päivän aikana ihmisiltä keräilikin. :)
 
Japsikehien jälkeen siirryttiin eurasierkehille, jossa Wilde pääsi vuorostaan kehiin. Eurasiereillakin oli tuomarimuutos, ja tänään tuomaroi Tapio Eerola. Tiukalla linjalla oltiin ja edellisessäkin rodussa keltaista lipuketta jaettiin aikas paljon.

 
Wilde esiintyi kyllä niin hienosti Annan kanssa. Tuomarin käsittely oli ehkä vähän ärsyttävää pojan mielestä, mutta sieti sen hyvin. :)
Tuomarille Wilde oli kuitenkin liian kevyt uros, joten tulokseksi HYVÄ.
Nyt vain ylämäki-alamäki treeniä, että saadaa poika fitness-kuntoon ja uudestaan kehiin! ;D

Kehien jälkeen saimme vielä kahviseuraa Päivistä ja tämän kasvatista, joka oli ekakertalainen näyttelykehissä. Prinsessa esiintyi kauniisti ja Timikin ihastui tyttöön vallan. Kahvitellessa ja höpöttäessä vierähtikin aikaa, mutta sepä ei haittaa lainkaan kun on mukavaa seuraa!

Päivi ja rinsessa (Pretty Touch Hello Kitty )
 
Pretty Touch Hello Kitty tyylikkäästi esiintymässä
 
Päivän päätteeksi huristelimme takaisin Tampereelle. Timi sammui mökkiinsä takapenkille heti, Wilde matkusti valppaana koko matkan. Tampereella päästimme pojat vielä tuulettamaan koirapuistoon ja äijät innostuivat kisailemaan keskenään pitkään. Nyt tuossa vieressäni makaa ylenväsynyt pikku matkalainen. :)


Kaverukset pitkän näyttelypäivän jälkeen
KIITOS Anna mahtavasta matkaseurasta! Otetaan uusiksi pian! Hauskaa oli niin koirilla kuin kaksijalkaisillakin! Ja KIITOS Päivi kahviseurasta! Oli mukavaa vaihtaa ajatuksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)