11. elokuuta 2013

Syksy tulloo! :)

Kauhiasti on taas kerennyt tapahtua enkä ole kerennyt päivittelemään uutisia tänne:

Heti ensiksi täytyy hehkuttaa, että Timin sisko Tiuku (S.Obake) sai eilen Joensuun näyttelyssä sen tiukassa olleen viimisen SERTin ja näin ollen Tiukusta tuli Suomen muotovalio! Timi veli Kalinka oli samassa näyttelyssä PU3 ja sai toisen SERTinsä! Melli-mamma oli ollut aivan ERInomainen. Päivän lopuksi Saarnion kennel oli myös ROP-kasvattaja!!! Aivan iiiihanaaaa! Kyllä Saarnion O-pentujengi on vain aivan mahtava poppoo! :D

Viime lauantaina olin itse seuraamassa palveluskoirien SM-kisoja. Sää oli melko kalsea, mutta kovasti porukkaa silti pyöri paikanpäällä, niin kisaamassa kuin turisteinakin. Kauhistutti, kuinka pitkää pätkää koirat tekivät seuraamista yhteen menoon ja täydellä teholla. Koirakon täytyy tehdä rutkasti töitä sen eteen, että yhteistyö sujuu niin upeasti kuin mitä kentällä näkyi. Pitkä paikallamakuu tuntui olevan monelle koiralle se haastavin osuus, samalla kun toinen koirakko suoritti muita liikkeitä, ja pari koiraa päättikin palata omistajansa luo piiloon kesken suorituksen.
Suojelua en kerennyt jäädä seuraamaan, mutta hieno päivä paikanpäällä oli silti!

 
 
 
 
Kotiin tullessa päätin lähteä oman huiskun kanssa treenaamaan kentälle, mutta kun saavuimme treenipaikalle, Timi ei ollut sitten yhtää oma itsensä. Lähdimme heti takaisin kotiin päin, mutta ei keretty ovesta sisään, kun Timi päätti lopettaa kävelemisen ja meni kyljelleen keskelle asfalttia. Koira saatiin kohta houkuteltua sisään ja kotona kaikki oli ok, mutta ulkona koira ei halunnut ottaa askeltakaan vaan inisi ja ynisi.
Timillä oli selkeästi huono olo ja aloimme harkita lähtöä päivystykseen, mutta odotimme kuitenkin vielä hetken ja tajusimme että koiran vaikerointi johtui ummetuksesta, joka taas oli seurausta edellispäiviän raaoista naudanluista.
Mössöruualla ja rypsiöljyllä tilanne alkoi pikkuhiljaa helpottamaan ja homma luistamaan. Iltalenkki oli vielä melko tuskainen, mutta kun se saatiin hoidettua, Timi alkoi virkistyä. :)
Sen olen tiennyt, että Timi on MELKO herkkävatsainen kaveri, mutta koskaan se ei aiemmin ole reagoinut johonkin ruokaan NÄIN voimakkaasti! Naudan rustopala oli vain alle nyrkin kokoinen, mutta se riitti... Huhuh! Säikähyksellä selvittiin, mutta jatkossa pitäydymme tavallisissa puruluissa.

Tänään lähdettiin koko poppoolla mökille ja poimimaan marjoja. Timi oli heti valmiina lähtöön, riippumatta lauantai-illan vaikeuksista. Marjat saatiin kerättyä ja poika sai kaahata koko päivän vapaana maalaismaisemissa. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)