7. huhtikuuta 2013

Paluu agikentille

Viiminen kuukausi on mennyt niin kaikessa touhussa, että agitreenit on parilta viikolta valitettavasti jouduttu ohittamaan. Tänään kuitenkin palattiin lyhyen tauon jälkeen treenaamaan.
Tauko teki näemmä TAAS pojalle terää; koiruushan oikein LOISTI tänään radalla! Kun otin Timin radalle, se kieppui ja hyppeli ympäriinsä intoa ja jännitystä täynnä kuin jokin kevätrusakko. Kun sain herran käskytyksen alle, kimakkaa haukahteluakin kuului kun pojan täytyi komentaa hidasta omistajaa että:" Noni, joko NYT! Joko me juostaan??! Joko saa hyppiä?! JOKO NYT?!"
Rata koostui paristakymmenestä esteestä (jossa selvästikin oli aivan liian paljon muistettavaa ohjaajalle... ) Heti kakkoshypyn kohdalla oli tehtävä valssaus, joka oli aivan tolkuttoman hankala oppia. Kouluttajan näyttäessä esimerkkiä liike näytti vaivattomalta ja helpolta, mutta toista se oli kun koetin itse ohjata Timiä esteelle valssin avulla... Jalat ja kädet eivät tänään tehneet yhteistyötä, ja oikea käteni ohjasi eteenpäin, vasen käsi huitoi omiaan. Lisäksi käsky tuli joka kerta liian myöhään, jolloin Timi vauhdissaan ehti jo "lukita" itse seuraavan esteen ja kaartaa sinne.

Kolmenkymmenen minuutin jälkeen Timi sai pitää hölläilytauon, ja sillä välin kouluttajat väänsivät minulle  rautalangasta valssien peruspilareita.
Tämän päivän tärkein oppimani asia koiran esteelle ohjaamisessa on että esteen suorittaminen toistaa aina kaavaa:
  1. Otetaan koiraan kontakti
  2. Ohjataan koira esteelle
  3. Varmistetaan, että koira lukitsee esteen
  4. Kontakti koiraan liikkeessä HETI esteen jälkeen
Lopputunnista käytiin vielä "persjättöjen" eli edestäleikkauksia. (Ohjaaja siis leikkaa koiran kulkulinjan sen edessä, selkä koiraa kohti. Samalla ohjauskäsi vaihtuu.) Ne sujuivat paljon paremmin, varmaankin myös se vuoksi että niihin ehdimme jo vähän tutustua viime vuonna.

Timi jaksoi treenata täysillä mukana koko puolentoista tunnin ajan. Tänään olimme ainoa koirakko ryhmästä paikalla, joten saimme vielä yksityiskoulutustakin :D Kiitos Lotta ja Laura ohjauksesta!

Laitan kuvaa radasta ja suorituksista myöhemmin! ;)


Tehotreenien ja iltaruoan jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)