3. maaliskuuta 2013

Järven jäällä ja vuoden ekat agitreenit

Metsän Kingi
Tänään oltiin oikein vauhdissa! Päivällä lähdettiin tutulla koirapoppoolla ulkoilemaan luontopoluille. Lunta oli romahtanut maahan yön aikana kunnon läjä ja välillä polulla sai tarpoa oikein reippaastikin päästäkseen eteenpäin. Koiruudet päästettiin juoksemaan vapaina, Timillä annoin aluksi hihnan laahata liinana perässä jolla varmistin että huisku pysyy laumassa. Vakuututtuani siitä, ettei poika lähde seikkailemaan omille teilleen, pääsi Timikin juoksemaan kunnolla vapaana. Vähän hitaasti lämpeneviä nämä nelijalkaiset olivat tänään; kukin touhotti omia teitään, eivätkä juuri ottaneet kontaktia tosiinsa metsäpolulla. Järven jäälle päästessä muuttui kuitenkin ääni kellossa ja koko karvaturrilauma pyrähteli ympäriinsä riemuissaan toisiaan tönien ja kimakasti haukahdellen.
Jossain vaiheessa Timi bongasi järven toisella laidalla olevan pilkkijän. En kerennyt kutsua Timi luokse, ennen kuin pikkumies jo oli päättänyt rynnätä tsekkaamaan että mikä kumma siellä jäällä oikein kyyhöttää paikallaan... Poika juoksi viivana pilkkijää kohti, mutta ollessaan n.10 metrin etäisyydellä pilkkijä liikahti, jolloin Timillä välähti että: "nyt ollaan liian kaukana laumasta ja liian lähellä tuota kummajaista". Timi teki jyrkän U-käännöksen ja pinkoi henkensä edestä takaisin luokseni. Jatkaessamme matkaa Timi vielä epäluuloisesti mulkoili pilkkijän suuntaan, mutta päätti antaa asian olla. :DMaankaivuu hommissa

Vauhti-ipanoiden paluu
Timi näyttää kuinka puolustaudutaan tehokkaasti :D

Koko konkkaronkka
 
Iltapäivällä oli lähtö vuoden ensimmäisiin agilityharkkoihin. Jännitti mitä viime syksyltä olisi jäänyt mieleen ja kuinka paljon olisimme ehtineet piiiitkän talven aikana unohtaa...
Treenit olivat aivan mahtavat! Ryhmämme koostuu vain muutamasta koirakosta, jonka vuoksi kaikilla onkin paljon omaa treeniaikaa. Tänään muistuttelimme aluksi vähän että mitäs ne esteet nyt olivatkaan, mutta HURJAN nopeasti pääsimme tekemään ihan kokonaistakin rataa!  Timi oli aivan superi; se jaksoi keskittyä ja vauhtiakin jo radalla oli. Kokeilimme ensimmäistä kertaa myös "pimeää putkea", joka tarkoittaa siis sitä ettei putken pää ole näkyvissä lähestymissuunnasta katsoen. Treenasimme tätä eri kulmista ja Timi hoksasi jutun juonen heti ensimmäisen kerran jälkeen! Puomi jostain syystä hieman epäilytti poikaa, mutta kun kertasimme sen pariin kertaa, homma luisti taas. Tänään otimme myös pussin ensimmäistä kertaa radan jatkoksi. Ajattelin, että Timi kiertäisi esteen tai stoppaisi radan siihen, mutta hienosti pikkumies uskalsi juosta pussinkin läpi, mikä on jo meille SUUREN SUURI edistymisaskel! :)
Hieno päivä kerrassaan! Ja agility sen kuin muuttuu kerta kerralta hauskemmaksi. On huomattavasti mukavempi treenata, kun ei enää tarvitse jurrata pari esteen kanssa vaan saa tosissaan viilettää radalla! Seuravaa treenikertaa odotellessa... ;)

Takkulassa

Pitkän päivän jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)