10. tammikuuta 2013

Valokuvausta ja koirahiihtoa

Nyt sitten kokeilimme Timin kanssa KOIRAHIIHTOAkin! Viime talvena Timi oli vielä niin juniori, ettei rehkimislajeja juuri harrasteltu. Nyt koiruus on kuitenkin sekä ikänsä että lihaskuntonsa puolesta siinä vaiheessa,että tätäkin saatettiin vihdoin kokeilla:
 Syksyllä ostin Timin hihnaan joustavan jatkopätkän canicrossia varten, jotta koira saa lisävoimaa vetämiseen ja loistavasti hihna-valjas-systeemi toimi tässäkin lajissa. Ajattelin, että Timi väistäisi suksia eikä suostuisi liikkumaan mihinkään, joten ensin palkitsinkin huiskun vain joka kerralla kun se lähestyi niitä, mutta turhaa oli moinen pelko: koiruushan säteili husky-hommissa ja kirmasi innoissaan hangen päällä! Sukset kevensivät lastia niin, että huiskulle veto oli lasten leikkiä, eikä minun tarvinnut kuin liitää perässä! Pari kertaa nuoriherra sai vainun ja lähti kiidättämään minua aivan OMAAN suuntaansa. Sukset luistivat kyllä hyvin, mutta pitoa ei ollutkaan niin paljon, joten jarruttaminen ei sujunutkaan niin helposti... Käskyä "SEIS!" poika ei myöskään suvainnut ottaa tällä kertaa kuuleviin korviinsa, joten ei auttanut muu kuin istahtaa suksien päälle maahan,että matka pysähtyi. Kun kulku stoppasi, Timi (vihdoin ja viimein) palasi maan pinnalle ja  toljotti ärsyyntyneesti minua, että : "Mitä nyt taas? Eikö jatkettaisi matkaa jo?!" Tunnin aikana sai kyllä purettua ylimääräiset energiat pois, mutta HAUSKAA OLI molemmilla! Tämän jatkossa otammekin talviharrastukseksi!
 
 
Viime viikonloppuna oli suunnitelmissa osallistua "Operantin ehdollistamisen"-kurssille Timin kanssa, mutta viikonloppu kuluikin syntymäpäiväjuhlissa ja teatterissa... No, eiköhän niitä koulutuksia tule vielä lisää! ;)
Ensi viikonloppuna alkaisi taas tokokin joulutauon jälkeen. Saapa nähdä kuinka paljon olemme onnistuneet unohtamaan loman aikana.. ?:D
 
 
Maxinkin saimme hetki sitten taas seuraksemme ja pojat riemuitsivat suunnaattomasti (kuten aina) kun saivat pitkästä aikaa hömeltää keskenään! Itselläni haave toisesta koiruudesta harrastuskaveriksi ja Timille kaveriksi on alkanut vahvistua yhä enemmän. Toisaalta Timin kanssa on nyt niin ihanan rentoa, kun tämä tietää jo hyvin säännöt ja kulkeminenkin mihin tahansa on helppoa, kun tiedän että huisku osaa käyttäytyä. Kahden huiskun kanssa kulkeminen tietenkin toisi omat haasteensa, mutta myös omat rikkautensa... Ehkäpä, ehkäpä, sitten kun ajankohta on sopiva pentuselle...? :)

Viime sunnutaina oli mahtava sää valokuvaamisen kannalta, ja kamera olikin taas tehokäytössä! Blogin kanssa oli ongelmia saada kuvia ladattua, mutta nyt viimein onnistuin pari tänne laittaamaan:


Timi ihmettelee tilhiparven menoa
Ympäristön tarkkailua
 3 kommenttia:

  1. Ehkäpä sä otatkin huiskulaisen seuraksi aavistuksen harmahtavamman kessulaisen ;)..

    VastaaPoista
  2. Heh. Aivan, eipä sitä koskaan tiedä! Jos tuollaisen Lumin kloonin saisi, niin sittenhän asia olisi selvä... :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä :)