13. tammikuuta 2013

Maastoilua ja tokotreenit

 
Lauantaina lähdimme aamulla maalle ja päivä kului luonnossa liikkuessa. Timi oli ratkiriemuissaan , kun sai viilettää vapaana koko päivän! Pakkasta oli -15´C, mutta se ei menoa estänyt, ainakaan heti... Suksilla jatkoimme "koirahiihto"-treeniä hankikanto pellolla. Huisku jolkotteli leppoisasti edellä, minä hiihdin perässä.
 
Siilinkarin valloittaja.
Pikkuhiljaa koiruus alkoi kuitenkin nostelemaan käpäliään niin tiuhaan tahtiin, että oli käytävä lämmittelemässä sisällä. Tunnin lepo ja sitten lähdettiin kokeilemaan taas jotain uutta: lumikenkäilyä! :D
Lumikengät jalkaan vaan ja sitten kuonot kohti talvista metsää ja rinteitä!

Paikotellen hanki olisi upottanut enemmänkin, mutta lumikenkien avulla pääsi kulkemaan kevyesti vaikeistakin paikoista. Timiä hanki kesti hyvin ja huisku päästeli ympäri metsikköä. En löytänyt lähtiessämme Timin heijastinliivejä ja hiukkasen kyllä ensin hirvitti päästää poika juoksentelemaan vapaana, kun se maastoutui jälleen kerran luontoon niin hyvin. Uskalsin kuitenkin luottaa, ettei Timi lähde rusakoiden perään tms. ja hyvinhän reissu sujui! Maastossa sain tehtyä hyvää kontaktitreeniä Timille; aina kun huisku pyyhälsi lähelleni, seurasi siitä isot kehut ja palkkaus. Välillä Timi ryntäsi linnun perässä pelottavankin kauas, mutta kun vain jaksoin kärsivällisesti jatkaa matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, koiruus piti itse huolta että pysyi mukanani juoksemalla kiiren vilkkaa takaisin luokse. :)
 
Tätä mieltä Timi on jatkuvasta valokuvaamisesta :)
Sunnuntaina lähdimme päivällä kävelemään Näsijärven jäälle Siilinkarille. Ilma ei ollut niin aurinkoinen kuin lauantaina, mutta paljon porukkaa jäällä silti riitti. 
 
Iltapäivällä oli vuoden ensimmäiset tokotreenit ja koirakoita olikin tänään kymmenkunta paikalla. Ohjelmassa oli paljon uusia liikkeitä, joita emme olleet vielä kertaakaan treenanneet:
Paikallaan istuminen: Uusi liike. Koirat laitettiin rintamasuuntaan istumaan ja ohjaajat poistuivat n.20m:n päähän seisomaan. Timi jäi kun jäikin istumaan, eikä mennyt maahan kuten olisin olettanut. Liike kesti 2min, mutta kävin palkkaamassa poikaa välillä, jottei se kyllästyisi.
Merkki:Uusi liike. Parin metrin päähän koirasta laitetiin tötsä ja sen taakse
namilätkä. Käskystä koiran tuli juosta
"merkille" ja pysähtyä seisomaan sen taakse rintamasuunnassa ohjaajaa kohti.
Paikallamakuu: Tuttu liike, joka sujui kuten pitikin.
Liikkeestä istuminen: Uusi liike, joka suoritettiin ryhmässä. Timi oivalsi heti, mikä oli jutun juoni.
 
Luoksetulo koirakkoväylän läpi:
Luoksetulo sinänsä oli tuttu, mutta se,että koiran tuli juosta ohjaajan luokse koirakoista muodostetun väylän läpi, lisäsi huimasti haastavuusastetta! Epäilin, ettei siitä tulisi mitään, sillä Timi sai tunnin puolessa välin vainun jostakin ja lopputreenit kului lähinnä siihen että yritin saada koiran kuonoa irti maasta... Kouluttaja kuitenkin laittoi meidät suorittamaan liikkeen ja,,, Timi JUOKSI luokseni! Perusasento jäi kyllä tekemättä, mutta se riitti! Timiltä oli kuitenkin aikamoinen uroteko tulla monen suuremman koiran ohitse SUORAAN luo.
 

Lumihommissa1 kommentti:

  1. Moikka!
    Kävin tutustumassa sivuihisi ja löysinkin paljon luettavaa ja katsottavaa. Oikein hyvää alkanutta vuotta koiraharrastusten parissa :) Ties vaikka tokokokeissa joku kerta tavataan, tule nykäsemään hihasta. Luka-russelini on avoimessa luokassa ja yritetään saada TK2. Olen vaan vähän laiska harjoittelemaan ;)
    terv. Leena ja Ansometsän russelit
    ps. en pysty omaa bloggeriin nyt kirjoittamaan, kun sekoilin salasanojen kanssa mutta toivottavasti vanha vuodatus vielä aukeaa niin alan kirjoittaa sinne:)

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä :)