27. tammikuuta 2013

Japsipoppoo kokoontuu

Tänään oli taas se ehkä kuukauden odotetuin päivä: japsilenkkeilijöiden kokoontuminen ensimmäisen kerran tänä vuonna! Sää oli mitä mainioin ulkoilun kannalta, vaikka aurinko ei tänään halunnutkaan juuri näyttäytyä. :)
Saapuessani Timin kanssa tapaamispaikalle, vastassa odotti AIVAN MAHTAVA YLLÄTYS: 4 uutta huiskua omistajineen oli saapunut katsomaan paikanpäälle, että mikäs tämä tämmöinen japsilenkki oikein on! Hetken päästä paikalle ilmestyi myös nuori Rosi-japsi omistajansa kanssa, he myöskin olivat ensimmäistä kertaa mukana lenkillä.  Ihanaa, että saimme uusi lenkkeilijöitä joukkoomme! Tervetuloa mukaan Tico, Badi, Helmi, Luna ja Rosi omistajineen!

 
Kun koko poppoo oli kasassa, lähdettiin yhdessä rämeltämään Suolijärveä ympäri luontopolkua pitkin. ( Nimestään huolimatta paikka on oikein kaunis ja mukava paikka ulkoilemiseen :) ). Kaikki kymmenkunta valkoista hömeltäjää ja yksi mustavalkoinen vauhtiviikari saivat kirmata vapaina koko matkan. Ja vauhtia riitti! Silloin tällöin jokunen valkoturkki (mm. oma nuori herrani Timi) meinasi erehtyä lähtemään omille poluilleen, mutta onneksi matkassa oli Myy (bordercollie), joka piti tiukkaa kuria, ettei lauman yksikään jäsen päässyt unohtumaan matkan varrelle. :D
Myy käskyttää pienempiä matkalaisia. :)

Tico (Sunrise Spitzies Vinston) huolehtii, että omistajat varmasti pysyvät lähettyvillä.
Myy ja Rosi löysivät heti yhteisen sävelen, ja vauhtikaksikko kirmasikin yhdessä mäkiä ylös ja alas koko matkan ajan. Kokoerokaan ei tuntunut missään! Vielä siinäkin vaiheessa kun muut seurueesta alkoivat olla jo selvästi suurimmat osat energiastansa purkaneita, nämä kiisivät hännät suorina etunenässä.
 
Paimennuspuuhissa
 
Myyn ja Rosin "ota kiinni jos saat"-leikki parhaillaan menossa
 Kaksijalkaisilla juttua riitti lähes taukoamatta, mitä nyt välillä täytyi pitää hengähdystauko. Kapealla polulla mäkiä ylös tarpominen kävi ohimennen kuntoilusta, vaikkakin matka taittui kevyesti rupatellessa- mistäs muustakaan kuin koirista!Myy & Rosi-leikki jatkuu

 Hennassa oli selkeästi koiruuksien mielestä johtaja-ainesta. Hennan kulkiessa etummaisena pyyhälsi hänen takanaan iloinen lauma huiskuja. Kun Henna pysähtyi, KOKO lauma pysähtyi. Jossain vaiheessa Myy päätti lähteä rulettamaan järven jäälle. Henna lähti hakemaan koiraansa jäältä, mutta saikin mukaansa kaikki muutkin koirat. Siellä ne sitten tönöttivät kaikki porukalla, kun me muut katselimme rannalta touhua. :D
 
 

 

 
Vähän matkaa kuljimmekin sitten jäällä ja koiruudet innostuivat avarasta kentästä vallan hirmuisesti! Jäällä kuitenkin tuli vastaan niin paljon hiihtäjiä, että oli "turvallisempaa" siirtyä takaisin rantapolun puolelle. Ehdimme kuitenkin napsaista ryhmäpotretin retkeläisistä:
 
Kuvassa: Timi (S.Odoroki), Rosi (A. Xylia Xaquélina) ja Sara. Tico (Sunrise Spitzies Vinston), Badi (Sakura Zensen Okito) ja Satu. Luna (Houndbrae Anastasia), Helmi (Beauty) ja Henni. Topi (S.Pikurito) ja Sari . Macy (Laques Macy), Myy (Amazeme French Revolution), Roope (Donorei Diletto) ja Henna.
 
 

Tico
 Puolessa välin matkaa Timi ja Tico päättivät muodostaa tiimin. Mukana oli kolme aikuista urosta, eikä niille syntynyt kertaakaan kärhämää vaan pojat kulkivat leppoisasti kylki kyljessä ja vuorottelivat kohteliaasti puita singneeratessaankin. :D
Pojat: takana Timi ja Tico

 
Kokonaisuudessaan lenkki oli VARSIN ONNISTUNUT! Uudetkin lenkkeilijät pääsivät heti mukavasti mukaan "tiimiin".
 Hetki sitten pohdin, miten minä oikein hurahdinkaan tähän rotuun?? Yhdessä lenkkeillessämme vastaus pongahti kirkkaana mieleeni:
se avoimuus ja yhdessä touhuamisen into, mikä ainakin minun aikanani on japsiporukasta välittynyt, on mielestäni kullanarvoista ja luulenpa sen olevan myös osasyyllinen siihen, miksi kerran japsin hankkineet ihmiset eivät ole kokeneet pienintäkään tarvetta vaihtaa rotua tai sen kautta myös piirejä.
Tottakai japsi on muutenkin ihanaluonteinen ,älykäs, terve ja kaunis rotu, mutta jos sen ympärillä pyörivä porukka ei olisi niin avointa ja mukaansa tempaavaa, ei monikaan varmasti jaksaisi kauan osallistua/kiinnostua rotua koskevista asioista.
Japsilenkeillä kuljemme kaikki yhdessä, keskustelemme asioista ja pyrimme ratkaisemaan YHDESSÄ ratkaisun, mikäli jonkin kohdalle on sattunut murhetta. Voimme jakaa iloja ja suruja, riippumatta siitä kenen kasvatti jollakin on tai mitä mieltä joku on jostakin asiasta. Se jos jokin on hienoa!
 
Timi ja pikkuveikka Topi. Taustalla myös pikku Badi. :)
 
Ja vielä viimeisenä, muttei lainkaan vähäisempänä: Timi sai perjantain ja lauantain välisenä yönä jälleen pikkuisia sisaruspuolia, 2 siskoa ja 2 veljeä. Onnellisena mammana Mitzu (S.Natsuko) ja isänä Zapp (Beethoven White Zapp). Kaikki oli sujunut hienosti ensikertalaiselta tyttöseltä. Suuren suuret onnitteluhalit koko poppoolle! ♥
 
Onnellinen perhe. Kuva: Salla Aarnio4 kommenttia:

 1. Kiitos Nea ihanasta jutusta ja kuvista! Mielestäni tämän voisi laittaa jopa Valkohuiskuun! Ehdotappa ottaisivatko vastaan!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kiitos Henna. Toimitukseen on laitettu ehdotusta menemään!;)

   Poista
 2. Voi että!! Ihania kuvia! <3 Jännä kuinka villan sisko rosi on noin eri oloinen kuin meidän pullapallo ;) voi jos täälläkin päin olisi joitain japsin omistajia niin pääsisi temmeltmään oikein porukalla.. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira. Mitä olen Rosiin tutustunut, niin neiti on oikea supervipeltäjä, koska tahansa valmis jahtileikkiin. Rosin kanssa on kuulemma aloitettu nyt näyttelykoulutuksissa käyminenkin, joten saapa nähdä näemmekö neitosta vielä tänä keväänä kehissäkin?! :)

   Poista

Kerro ihmeessä :)