15. joulukuuta 2012

9 yötä Jouluun...


Sää oli mitä mukavin, joten päätimme lähteä käymään maalla tekemässä lumitöitä.Perille tullessamme lunta oli pihassa parikymmentä senttiä, ja sivummassa miltei polven korkeudelle asti. Timille tämä oli oikea paratiisi, lumityöntekijöille vähemmän paratiisi... :D
Joulu on jo niin lähellä,että kuusi lähti jo tältä reissulta matkaan mukaan. Kuusipuun haeskelussa kesti jonkin aikaa, sillä puita sai kaivaa paksun lumikerroksen alta. Koiruus oli aluksi aivan järkyttynyt, kun suuri karahka raahattiin sisälle kuivumaan, ja kiersi hökötyksen mahdollisiman kaukaa, mutta lopulta uteliaisuus vei jälleen kerran voiton ja täytyi päästä tutustumaan tuohon vihreään kummajaiseen.

Joulutunnelmissa


Palloleikkejä
Timissä on ihanaa juuri se, että huisku ei syöksy suinpäin heti kaikkea uutta vastaan, vaan laskelmoi hetken minkälainen uusi tuttavuus/asia on ja vasta sitten lähestyy kohdetta tilanteeseen sopivalla tavalla. Esimerkiksi pieniä lapsia kohdatessa Timi ymmärtää heti että pienten ihmisten kanssa ei hosuta, vaan käyttäydytään rauhallisesti ja kaikki käpälät maassa, ettei tule vahingossa kaataneeksi lasta. Jos taas vastaan tulee vanhus rollaattorin kanssa, Timi varoo kulkuvälinettä kunnes se on täysin pysähtynyt. Sitten huisku rientää tervehtimään innokkaasti mutta hillitysti. Jostain Timi on myös nyt oivaltanut sen, että jos ihminen ei vaikka taivu/pysty kumartumaan ja rapsuttamaan, niin silloin kannattaa nousta takajaloilleen ottaen kulkuvälineestä tukea, jotta henkilö onnistuu rapsuttamaan paremmin.
Tällaiset kohtaamiset tuovat kyllä aina niin hyvää mieltä koko loppupäiväksi kaikille osapuolille: niin koiruudelle, kuin rapsuttajalle että ylpeälle omistajallekin! :)


Ainoa , jonka kohtaaminen tuottaa vielä haastetta, on KISSA. Täysin ystävällinen Timi kyllä kissoja kohtaan on, mutta koiruus menee vain aina niin sekaisin innosta ja pienestä jännityksestä, että eihän siinä malta tervehtiä rauhallisesti, kun pitäisi päästä moikkaamaan HETI ja VAUHDILLA! :D

Talvisissa maisemissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)