4. marraskuuta 2012

Jääkausi

Japsilenkin jälkeen otin neuvosta vaarin ja aloitin Timin kanssa uudelleen "jääkauden", jotta kontakti paranisi. Elikkä käytännössä 1,5-viikon ajan olin mahdollisimman välinpitämätön koiraa kohtaan. Tietenkin perusasiat, kuten ruokinta ja ulkoilu, pysyivät ennallaan, mutta jätin kaiken ylimääräisen treenaamisen ja aktivoimisen vähemmälle.
Kolmen ensimmäisen päivän aikana Timi ei tuntunut olevan asiasta moksiskaan, vaan pikemminkin tuntui olevan jopa tyytyväinen että sai pitää lomaa työskentelystä.
Loppuviikosta Timi alkoi kuitenkin jo ihmettelemään että mitäs tämä tämmöinen nyt on , ja kaipaamaan huomiota. Huisku kiikutti ahkerasti lelujaan luokseni ja yritti haastaa innokkaasti leikkimään, omistaja ei jostain syystä ollut huomaavinaankaan. Nuori-herra pääti kokeilla toista konstia: "esitänpä kaikki osaamani temput. Katsos kuinka hienosti seison kahdella jalalla! Enkö pyörikin ympyrää hienosti?"
Ei tepsinyt tämäkään.

Päivien kuluessa Timi jatkoi edelleen kovasti kontaktinottoa. Viimeisten jääkausipäivien aikana lenkillä omistaja saattoi yhtäkkiä pysähtyä paikoilleen, jolloin huisku yritti edelleen jatkaa matkaansa, mutta hihna ei antanut periksi. Niinpä huisku tepsutti katsomaan viereeni, että mikäs nyt mättää kun ei liikuta?? Kun Timi otti kontaktin, maahan saattoi tipahtaa nami tai lelu mikä oli koiruudesta AIVAN HUIPPUA! Melko nopiasti Timi oppi, että kun ottaa kontaktia, tapahtuu jotain superhauskaa. :)
Tänään sitten päättyi tylsä kausi ja otin kokeilun vuoksi pari lyhyttä ja hauskaa treeniä. Ensimmäinen oli namipurkin etsintää ja sitten vähän muita helppoja temppuja. Ja voi että kuinka pojalla riittikin intoa työskentelyyn! Nyt tiedän mitä tehdä, jos kontakti alkaa tökkimään! :D

Sitten vielä terveysuutisia:
Elikkä nyt monien tiedustelujeni ja kyselyjeni jälkeen Tampereen alueelle saatiin joulukuulle kasattua porukkaa koirien joukkotarkastusta varten. Mahdollisuutena on tutkituttaa kaikki osa-alueet (polvet, silmät, kyynärät, selkä, lonkat). Timillä todettiin terveiksi jo keväällä silmät ja polvet, joten nyt vuorossa on sitten mahdollisesti lonkka- ja kyynärkuvaukset, mikäli aikataulut sopivat.
Erityisesti kyynärtulokset kiinnostavat minua, sillä ne vaikuttavat myös siihen, millä tasolla Timin kanssa on terveellistä agilitya harrastaa. Timin vanhemmat on todettu terveiksi, joten sikäli odotan hyviä tuloksia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)