28. lokakuuta 2012

Japsilenkkeilyä ja tokoa

Tämän viikonlopun aikana ehti tapahtua vaikka sun mitä!
Lauantaina kävimme retkeilemässä Sääksjärven laavulla. Sää oli mitä hienoin: aurinkoinen, kuiva pakkassää. Timi tohelsi maastossa innoissaan ja syöksyi välillä puhtaaseen lumeen sukeltelemaan.

Laavureissulla. Kuva: J.Neva

Vesi oli noussut paikotellen melkein pitkospuidenkin päälle ja soisilla kohdilla maa hieman upotti, mikä teki omat haasteensa kulkemiseen. Timin menoa ei tämmöinen kuitenkaan hidastanut lainkaan, vaan pikkuherra päätti ensitöikseen kirmata suoraan upottavaan mutaliejuun... :/
Koiruudella sotkeentui onneksi vain käpälät, kun tämä ehti loikata mudasta nopeasti sivuun.
Perillä mutustimme eväät ja sitten lähdimme vaeltamaan takaisin autolle. Kotiin tullessamme poika oli aaaaivan väsynyt temmeltämisestä ja viettikin loppu illan kopassaan rauhallisesti nukkuen. :)

Chisu (S.Pikatto) &  Topi (S.Picurito),
Kuva: S. Mäkelä
Tänään lähdimme Ylöjärvelle japsilenkille. Tänään lenkkeilemään olivat lähteneet Timin kaksi pikkusisaruspuolta : Topi ( S.Picurito) ja Chisu ( S.Pikatto)  sekä Roope ( Donorei Diletto) ja 6kk:n ikäinen bordercollie Myy (Amazeme French Revolution ) omistajineen.
Nuorimmatkin valkohuiskut jaksoivat urheasti taivaltaa isompiensa perässä koko lenkin ajan, ja tällä kertaa Timikin uskalsi jopa tehdä tuttavuutta pikkuisiin sisaruksiinsa. :)
Seuraava japsilenkki onkin sitten 2.12 klo 11 Sääksjärven maisemissa! ;)

Muutama tunti levättiin ja sitten oli aika lähteä tokotreeneihin, nyt ensimmäistä kertaa Kilpailevien ryhmässä. Tänään saimme lähes yksityistreenit, sillä harkkoihin saapui lisäksemme vain x-rotuinen Miimi omistajansa kanssa. Päivän ohjelmassa oli paikallamakuuta, seuraamista, liikkeestä maahanmeno, kaukokäskyt ja luoksepäästävyys.
Paikallamakuu sujui kuten ennenkin.
Seuraaminen oli ensimmäiseen täyskäännökseen asti väljää, mutta sitten huisku tsemppasi ja piti kontaktin loppuun asti.
Liikkeestä maahanmeno. Ensimmäisellä kerralla koira lähti jälleen kerran mukaani käskystä huolimatta. Toisella yritämällä liike onnistui kuten pitikin.
Kaukokäskyt edelleen hyvin alkuvaiheessa.
Luoksepäästävyys pravuuri kuten aina! :)


Japsilenkkeilijät 28.10.2012 , Kuva: S.Mäkelä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä :)