12. elokuuta 2012

Tokokokeessa

Tänään lähdettiin Pirkkalaan kokeilemaan möllitokoon , mitä treeneistä on jäänyt mieleen.
Majoituttuamme kehän viereen, aurinko päätti häipyä ja tilalle tuli sadetta koko tapahtuman ajaksi...
Oman luokan alkamista odotellessa, katseltiin alokasluokan koirakkojen suorituksia. Tänään useampi koirakko sai nollan liikkeestä maahanmenossa, olisiko märkä maa häirinnyt koiria?

Mölleissä kisasi tänään kymmenisen koirakkoa ja ryhmämme olikin jaettu kahteen osaan.
Pisteitä napsahteli seuraavasti:

Koe aloitettiin luoksepäästävyydellä: Liike sujui täydellisesti! Timi istui ryhdikkäänä vieressäni ja tervehti innokkaana tuomaria. (10)
Paikallamakuussa ohjasin Timin vähän vinoon,joten koiran rintamasuunta oli ties missä! Poika pysyi kärsivällisesti sen 1min paikoillaan ja piti kontaktinkin hyvin. Jostain syystä itse teputin paikallani ja tuomari huomauttikin liikkeen jälkeen, että koira toimi ERINOMAISESTI ja omistaja nollan arvoisesti. (10)
Seuraaminen ei tänään ollut sitä kaikkein tarmokkainta. Välillä Timi hieman jätätti ja hihna kiristyi. Perusasento oli myös vino, kun Timi yritti nähdä oikeanpuoleiselle namitaskulle. (7,5)
Taluttimetta seuraamisessa Timi päätti aluksi haahuilla metrin etäisyydellä. Välillä Timi otti hyvän kontaktin, mutta sitten kentän hajut veivät taas mennessään. (6,5)
Liikkeestä maahanmeno sujui hienosti. Pienellä viiveellä Timi meni maahan, mutta meni kuitenkin ja pysyi siinä, kunnes sai luvan nousta taas perusasentoon! (9)
Luoksetulossa jättäessäni koiran paikalleen, huisku päättikin tepastella perässäni ja liike meni nollille. Palautin koiran takaisin ja suoritimme liikkeen kuitenkin loppuun. Toinen kerta meni  virheittä ja Timi JUOKSI hurjalla vauhdilla luokseni ! Tämän liikkeen alkusähläykset jäi vähän harmittamaan, kun liike yleensä on ollut hanskassa (0)
Liikkeestä seisomisessa yllätyin, sillä liike oli virheetön! Ennen koetta tämä ei meinannut sujua mitenkään. Käskyn antaessani Timi eteni vielä pari askelta eteenpäin, mutta se ei ollut kovin merkittävää, joten tästä (9). :)
Estehyppy tunnetusti on Timin pravuuri ja niin tälläkin kertaa. Suoritus oli TÄYDELLINEN koiran osalta, vaikka omistaja unohti antaa hypyn jälkeisen "seiso"-käskyn! (10)
Kokonaisvaikutus: Tuomari kehui Timin työskentelyhalukkuutta , vaikka seuraamisissa aluksi vähän laiskuutta olikin. (Laitetaan huonon sään piikkiin! ;D) Estehypystä poika sai erityiskehut. Omistaja sai huomatuksen ylimääräisistä teputuksista ja siitä, että jätti käskyn antamatta... Onneksi parin toisena osapuolena oli fiksu koira, joka korjasi omistajansa virheet! Arvosanaksi (9,5).

Yhteispistemääräksi tuli sitten 146,5 , eli  2-tuloksen verran!
Ihan mukava tulos ensimmäisistä möllikisoista, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin luokkiin! :)


Pitkän koepäivän jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Onnea teille nyt vielä kerran, meni tosi hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, olen kyllä TODELLA tyytyväinen. Seuraavaksi sitten möllien ALOkkaisiin. Niitä kuvia mielelläni ottaisin, jos kerkiät laittamaan. ;)

      Poista

Kerro ihmeessä :)