26. kesäkuuta 2012

Juhannuksen kuulumiset

Timin sisko Tiuku ( Saarnion Obake ) oli kipaissut Kiikoisten näytelmiin hetki sitten, ja napannut tulokseksi huippuhienosti NUO ERI 1 SA PN-I  SERT ja VSP ! Onnittelut Tiukusen väelle ! ;) 

Me puolestamme treenailimme ahkerasti agility esteitä ja suoritimme ensimmäistä kertaa A-estettä. Timiä jouduttiin kovasti toppuuttelemaan, kun herralla oli niin kauhia kiire, ettei ehtinyt kontaktipintoja hipaisemaankaan, vaan loikkasi kevyesti kontaktin yli. Lihapullien avulla saatiin menoa vähän hidastettua ja sitten juostiin lyhyttä rataa.
Nyt radalla oli ensimmäistä kertaa myös puomi ja se osoittautuikin Timpulan lemppariksi. Helpot hypyt alkoivat jo vähän kyllästyttämään, eikä putkenkaan suorittamisessa ollut riittävästi haastetta,,,mutta puomin näkyessä edessä päin Timillä kyllä vauhti kiihtyi ja kiipeäminen suoritettiin innolla!
Timi nähtävästi rakastaa tuota mahdollisimman korkeille paikoille kiipeilyä niin agissa kuin luonnossakin :metsälenkillä saan hakea koiraa monesti kallionlohkareiden päältä kuikuilemasta, kun koiruuden on tullut kiivettyä korkammalle kuin mistä uskaltaakaan enää laskeutua alas... :D

Tänään treenailtiin tokoa ja Timi päätti nyt näyttää, kuinka hienosti koira voikaan halutessaan käyttäytyä:
Seuraamisessa kontakti pysyi koko ajan ja käännöksetkin sujuivat moitteettomasti. ( Vasemmalla käännöksiä pitää vielä treenata ). Jopa täyskäännös onnistui tänään ilman jätättämisiä!
Luoksetulossa kirmattiin täydellä vauhdilla ohjaajan luo (mitä nyt kerran piti kesken matkan pysähtyä  jäniksenpapanoita natustelemaan :D) ja pravuurina tultiin tarmokkaasti vielä liikkeestä perusasentoonkin.
Paikallaan makuussa Timi pysyi rauhallisesti paikoillaan. Nyt pitäisi enää saada enemmän vauhtia liikkeeseen.
Liikkeestä maahanmenossa on vielä hiukan epävarmuutta ja Timi hömelsi niin paljon vain namin perässä ,että päädyttiin lopulta takaa palkkaukseen. Tämä auttoi, ja nyt tarvitaan vain ahkeraa koti-treeniä.

Pian pitäisi päättää, jatkammeko agilitya syksylläkin... Nähtävästi sekä huiskua että ohjaajaa on kyllä nyt päässyt  "agi-kärpänen" puraisemaan, joten eipä tuota harrastusta voi enää jättää! Kukapa tietää, jos vielä niihin agilityn epiksiinkin tänä vuonna eksyisimme.... ;)

1 kommentti:

  1. Pakko kommentoida ;)
    Timi on selvästi tullut äitiinsä: puomi ja A-este ovat senkin lemppareita, ja kontaktit saa kyllä ottaa tarkkaan, ettei se ampaise vain yli! :D

    Ja tottakai te jatkatte agia, teillähän näyttää menevän huippuhyvin! ;) Tsemppii vain harjoitteluun!

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä :)